Venetia 1600.

1600-1610

1600 – Comercianții italieni aduc cafeaua în Europa prin portul Veneției și, de asemenea, în Italia, din Imperiul Otoman, introducând astfel cafeaua în Occident.

La acea vreme, o varietate de bunuri africane erau tranzacționate între Veneția și musulmanii din Africa de Nord, precum și Egiptul și Orientul.

Printre numeroasele produse africane se număra cafeaua, iar când a ajuns în portul european de top din Veneția, comercianții venețieni au început curând să încarce prețuri ridicate pentru aceasta și să le ofere celor care erau foarte înstăriți și își puteau permite un asemenea lux. Acestia au fost primii europeni care s-au bucurat de bautura de cafea .

1600 – În Italia, Papa Clement al VIII-lea a fost solicitat de consilierii săi să interzică cafeaua , deoarece era o băutură preferată a Imperiului Otoman, parte din acea amenințare infidelă și „băutura diavolului” condamnată de clerul roman. Cererea lor a venit ca răspuns la cererea unui comerciant italian ca sa vanda cafea.

Papa a gustat cafeaua și a considerat că este delicioasă. În loc să interzică cafeaua, Papa a dat binecuvantare papală și a declarat că nu numai celor care cred greșit (musulmanii) ar trebui să li se permită să se bucure de cafea.

Binecuvantarea Papei a fost considerata „botezul cafelei”, aceasta devenind oficial o băutură pe care creștinii pot sa o bea. După acest eveniment, catolicii au acceptat pe scară largă băutura, iar consumul de cafea a crescut destul de repede.

1600 – Cafeaua se macina in mojare cu pistil. Aceste articole erau fabricate fie din fier, alamă, bronz sau lemn. Prăjirea se face pe cu ajutorul tripticelor de fier suspebdate peste un foc deschis. Oale dedicate pentru servirea cafelei sunt folosite de asemenea.

1601 – GW Parry scrie, „O anumită băutură pe care ei o numesc Cafea, … care în curând va intoxica creierul.”

1607 – Căpitanul John Smith aduce cafeaua în Lumea Nouă. Smith a fost unul dintre fondatorii coloniei englezesti din Virginia, la Jamestown.

Unii istorici spun că cafeaua fusese deja adusă în Canada până în acest moment și, prin urmare, Smith nu a fost primul care a adus cafea în America de Nord. În cartea de călătorie a lui Smith din 1603, Călătorii și aventură, el se referea la băutura turcească drept coffa.

1610-1620

1615 – Un transport de cafea ajunge la Veneția din portul Mocha din Yemen . Popularitatea băuturii în Europa a început, iar cafeaua a fost denumită vinul din Arabia. Veneția devine principala sursă de cafea a Europei. Venetienii prăjesc cafeaua și beau băutura, folosind-o și în diverse scopuri medicinale.

1616 – Olandezii fura cateva plante de cafea aducandu-le în Europa, dar încercările de cultivare a plantelor nu reușesc.

1616 – Pieter Van Dan Broeck, comerciant de pânze și comerciant care lucrează pentru compania olandeză a Indiei de Est , gustă ceva „fierbinte și negru” în timp ce vizitează Mochaîn Yemen . Se spune că Van Dan Broeck este unul dintre primii olandezi care au baut cafea .

1630-1640

1637 – Un imigrant evreu pe nume Jacob din Turcia deschide o casă de cafea la Oxford. Aceasta este prima cafenea din Anglia.

1640-1650

1645 – La Veneția se deschide o cafenea, devenind prima cafenea europeană, în afară de cele din Imperiul Otoman.

Aceasta începe o creștere semnificativă a popularității cafelei în toată regiunea și, în scurt timp, există apar cafenele în multe orașe italiene, precum Napoli, Roma, Milano, Torino, Florența și Genova.

01aprilie
2020