Daca ai cumparat cafeaua boabe, iti recomandam sa o consumi in maxim 3 luni de la data prajirii desi daca pastrati punga sigilata poate fi in forma buna de consum si dupa 6 luni de la data prajirii.

Cafeaua arabica intra in forma cea mai buna pentru consum undeva la trei zile de la data prajirii, cam cand se termina cu totul procesul de degazare – cafeaua elibereaza dioxid de carbon 72 ore de la prajire, acesta fiind motivul pentru care unele pungi de cafea au valva care lasa sa iasa dioxidul de carbon din punga si nu permite sa intre oxigenul.

Daca ai cumparat cafeaua macinata, iti recomandam sa o consumi in maxim cateva zile pentru a avea parte de cel mai bun gust, cafeaua macinata isi pierde aromele exponential mai rapid decat cea boabe.

Veti obtine rezultate net superioare folosind cafea pe care tocmai ati rasnit-o, de aceea o investitie intr-o rasnita va face o mare diferenta in calitate.

16septembrie
2017